Kosters Trädgårdar

RESTAURANG & CAFÉ


På Kosters Trädgårdar Restaurang och Café har vi en meny som utgår från vad vi har i trädgården för dagen. Vi använder så mycket från trädgården som vi bara kan. Men det räcker inte alltid till, då köper vi grönsaker och råvaror från lokala handlare och ekologiska producenter. 


Fika

På vår bardisk dukar vi varje öppen dag upp en härlig buffé med bullar och kakor bakat i vårt egna hantverksbageri på väl valda ekologiska råvaror. Till det söta kan du köpa vårt noggrant utvalda kaffe från Gringo Nordic Coffee Roasters.


Lunch

Vår lunchmeny ändrar sig hela tiden men består av en soppa, en varmrätt och en kallrätt. Utöver detta serverar vi bröd från vår hantverksbageriet.


Kvällsservering

På fredagarna så värmer vi upp vår stenugn på max och serverar våran fantastiska surdegspizza toppad med trädgårdens läckerheter. Det finns alltid något att äta på innan maten och något sött och gott att avsluta middagen med.


Under högsäsongen har vi kvällsservering även på lördagarna. Kockarna kan vara väldigt kreativa när de serverar erTrädgårdstapas. Olika fina små rätter som  i Spanien men med en Kosters Trädgårdar twist. 

HANTVERKSBAGERI


På Kosters Trädgårdar Hantverksbageriet bakar vi på kulturspannmål som odlas ekologiskt av Wästgötarna på västgötska slätten. Vi upplever att de gamla kultursorterna är fulla av kraft och får surdegarna att sprudla och bubbla av glädje.


Vi bakar våra surdegsbröd på bl.a. Ölands lantvete, dinkel och råg. Våra bagare formar varje bröd för hand, smakerna i mjölet utvecklas och fördjupas under långa jästider i kyl därefter gräddas bröden i vår stenugn. Brödet säljes i Gårdsbutiken som ligger till höger om restaurangen när du kommer till oss.