Under sommarmånaderna har vi vår intensivaste period. Restaurangen håller öppet mycket och vi har många anställda på plats. Restaurangen har främst lunchservering, med ett fåtal rätter som är baserade på säsongens råvaror, i så hög grad som möjligt från vår trädgård.
På helgkvällarna serverar vi uppskattade surdegspizzor och naturvin. Vi varierar menyerna varje vecka beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga.
Vi är den självklara mötesplatsen och samarbetspartnern för de som vill vara med, uppleva och skapa en hållbar och inspirerande matkultur. Vi gör medvetna val och värnar om mathantverket. Vi förstår värdet av råvaror och kan med vår kunskap servera mat som gör jorden rikare och mer levande än hur vi fann den.
Ofta är du den första som möter gästerna och ett bra bemötande är en stor del i deras upplevelse. Du står i kassan och ska kunna sköta espressomaskinen, du rekommenderar dryck, tar emot beställningar, serverar kakor och bullar, sköter bordsservering, diskar, förbereder mackor, skriver skyltar, lägger in produkter i kassan och håller det rent och snyggt.
Det är framförallt viktigt att du har en passion för hållbarhet, intresse för trädgård och mat och vill utvecklas inom yrket. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med mat eller kan visa på tidigare lämplig erfarenhet inom service med dryck, mat och bakning.
Som bagerichef hos oss ansvarar du för produktion av surdegsbröd, sötebröd och kakor till restaurangen samt försäljning i gårdsbutiken. Bageriet levererar även surdegsbröd till en livsmedelsbutik på ön.
Bagerichefens främsta uppgift är att arbeta i driften i bageriet (alltså att baka surdegsbröd och kakor och dithörande arbetsuppgifter). Bageriet levererar till restaurangen, gårdbutiken och till en livsmedelsbutik på ön.
Samtidigt arbetar bagerichef för att skapa en god arbetsmiljö, trivsel och ett effektivt och säkert arbetssätt. Man arbetar lösningsfokuserat genom att både identifiera och lösa problem. Bagerichefen förväntas leda personalen både genom att upprätta och förmedla rutiner och riktlinjer samt genom att visa och lära ut praktiskt arbete avseende såväl bagerihantverk som städ och disk.
En bagerichef hos Kosters Trädgårdar kan genom sitt ledarskap arbeta för en bra gruppkultur och samarbete, både inom sin avdelning och på resten av arbetsplatsen.
Det är framförallt viktigt att du har passion för hållbarhet, intresse för trädgård och mat och vill utvecklas inom yrket. Du har utbildning eller tidigare erfarenhet av arbete på hantverksbageri alternativt ett stort intresse och kunskap inom bakning, både surdegsbröd och söta kakor. Du kan arbeta noggrant i högt tempo, då vi värdesätter våra fina ekologiska råvaror. Du är flexibel och framåt som person och kan möta kunder i kassan när extra hjälp behövs. Du tar ansvar, följer dagliga rutiner, kan jobba självgående och förebygger stressiga situationer. Erfarenhet inom köksarbete är meriterande.
Du kommer arbeta i ett kök i nära relation med köksansvarig kock och trädgårdsmästarna som under säsongen levererar grödor. Din uppgift är att lyfta fram och förädla det trädgården odlat. Du är stresstålig och lägger stor vikt i kvalité och utseende på maten som går ut till gäst. Du tycker det är roligt att få vara kreativ och ta hand om med de råvaror som vi får från trädgården. Du är flexibel och hjälpsam och tvekar inte att hoppa in där det behövs och kan se vad som behöver göras. Du har ansvar för att din arbetsstation är ren och är insatt i regler kring miljö och hälsa.
Dina arbetsuppgifter kan variera från planera och laga lunch där det finns mycket utrymme för kreativitet och ansvar. Maten behöver vara enkel men samtidigt färgsprakande vacker och smakrik. Under lunchservering ingår även ansvar för att planera och laga pålägg till mackor, preppa "after beach mat", upprätthålla städrutiner mm. Det kan även förekomma kvällsjobb under kvällsöppet samt speciella bokningar där du har en assisterande roll. Vissa kvällar lagar vi surdegspizza i vår stenugn, och då kan det ibland vara du som preppar smarriga toppings och sedan kastar degarna i luften för att servera Kosters bästa pizza!
Praktik är minst 4 veckor. Läsa mer och kontakta Helena på:
helena@kosterstradgardar.se eller
070-256 34 01
Vi på Kosters Trädgårdar kan med stor glädje erbjuda en permakulturutbildning i form av lärlingskap. Pågår i 3 månader
Apply through the Swedish WWOOF site.
Adress
Kosters Trädgårdar
Långegärde
452 05 Sydkoster
Trädgård
070 256 34 01
Restaurang o bageri
076 821 31 71
Kajak o guidningar
070 600 13 13