När vi har öppet

NÄR VI HAR ÖPPET


FIKA

På vår bardisk dukar vi varje öppen dag upp en härlig buffé med bullar och kakor bakat i vårt egna hantverksbageri på väl valda ekologiska råvaror. Till det söta kan du köpa vårt noggrant utvalda kaffe från Gringo Nordic Coffee Roasters, ett litet rosteri beläget i Göteborg, en klassisk brygg eller en krämig cappuccino, du väljer! Vi har också supergod äppelmust från Österlen och mycket annat gott! Det finns också nybakade surdegsmackor med smaskiga pålägg.


BRÖD

Hos oss på Kosters Trädgårdar bakar vi på kulturspannmål, som odlas ekologiskt av Wästgötarna på västgötska slätten. Vi upplever att de gamla kultursorterna är fulla av kraft och får surdegarna att sprudla och bubbla av glädje. Med endast mjöl, surdeg, vatten och havssalt är mjölets kvalité och egenskaper avgörande. Vi bakar våra surdegsbröd på bl.a. Ölands lantvete, dinkel och svedjeråg. Våra bagare formar varje bröd för hand, smakerna i mjölet utvecklas och fördjupas under långa jästider i kyl därefter gräddas bröden i vår stenugn. När vi har öppet kan du köpa vårt bröd i Gårdsbutiken som ligger till höger om restaurangen när du kommer till oss.


BESTÄLLA BRÖD OCH SÖTEBRÖD

Vill du vara säker på att få det bröd/sötebröd som du vill ha tar vi gärna emot beställningar. Större beställningar av surdegsbröd vill vi få in senast två dagar innan, eftersom hela processen från surdeg till gräddat bröd tar två dagar. Vi tar även beställningar på tårtor över överenskommelse.

För beställning: bokabord@kosterstradgardar.se


LUNCH

Vi lagar mat på det som är i säsong och finns att plocka för dagen. Vi utgår utifrån vår egna odlingssäsong och använder så mycket från trädgården som vi bara kan. Men det räcker inte alltid till, då köper vi grönsaker och råvaror från lokala handlare och ekologiska producenter.


Under högsäsongen har vi en lunchmeny som utgår från vad vi har i trädgården för dagen. Vi har alltid soppa på menyn som alltid går att beställa helt fri från animalier. Utöver soppa har vi en varmrätt och en kallrätt och lite annat smått och gott på menyn. Priset på en lunchtallrik ligger mellan 130-220 SEK.  


Vill du veta vad som serveras idag? Ring eller skicka ett sms till: 0768 21 31 71


BARNMENY

Alla rätter på vår meny går att få i barnportion.


SURDEGSPIZZA

När vi har kvällsöppet så värmer vi upp vår stenugn på max och serverar våran fantastiska surdegspizza toppad med trädgårdens läckerheter. Det finns alltid något att äta på innan maten och något sött och gott att avsluta middagen med. En pizza hos oss kostar 135-175 SEK.


VÅRA DRYCKER

Bakom vår blåa bardisk hittar du hantverksproducerade drycker av bästa kvalitet. Öl från lokala hantverksbryggerier, levande naturviner från små gårdar och friska alkoholfria alternativ.