Stefan von Bothmer

Stefan

"life is a warm hand"Jag tycker om att arbeta. På Kosters Trädgårdar finns det gott om valmöjligheter. Snickra, måla, hämta varor, köra sopor, fälla träd, klyva ved, skära glas, kitta fönster, gräva gropar, byta haspen på toaletten, laga stolar, köpa nya parasoller, hämta mer varor, laga mat, servera vin, beställa mera vin, laga haspen igen, vara värd, bära disk, skura golv, se på månen, laga pumpen…


Allt det som sker bakom kulisserna anar du säkert som besökare, men det viktiga är Du. Utan vårt möte skulle vår verksamhet vara tom. Visst har vi ett pedagogiskt budskap om hållbarhet i alla dess aspekter, men vi vill inte trycka ner det i halsen på dig. Vi vill att du ska trivas. Bli väl bemött. Uppleva smaken av busfärsk tomat. Få inspiration till annorlunda husbygge. Se att det är möjligt att odla själv, och att det är tillåtet med lite ogräs. Vi tror att det är så man kan förändra världen.


Vill du få ut mer av ditt besök i trädgården eller i Kosterhavets Nationalpark, ska du boka en guidning. Jag älskar att vara ute med en grupp i denna fantastiska miljö. Då får du ta del av hur fiskarbonden haft det, hur arkitekturen ändrats och träffa på någon av de 12.000 arter som finns på öarna eller i havet.


Jag är biolog och arbetar med utomhuspedagogik och planering av trädgårdar och skolgårdar. Har du en villa eller sommarstuga så hjälper jag dig gärna att lyfta utomhusmiljön där, så den fungerar för dig och dina gäster, dina barn, dina barnbarn – hela året! När det gäller skolgårdar arbetar jag parallellt med personal, skötselansvariga och utomhusmiljön för att få ett långsiktigt hållbart resultat. Här gäller det att få en plats som stimulerar lust, lek och lärande för både vuxna och barn.


Kontakta mig gärna Stefan von Bothmer på 070-600 13 13 eller stefan@kosterstradgardar.se