Helena von Bothmer

HelenaKöp två, betala för tre!


Allra bäst tycker jag om jorden, där det myllrar av liv, där allt börjar. Jorden som begrepp fascinerar för det är inte bara ett odlingssubstrat utan ett helt klot, fullt med miljöer, människor, kulturer, naturtyper. Även jordklotet myllrar av liv. Så jag tänker att om jag tar väl hand om den ena jorden så gynnar det även den andra.


För mig är odlandet min livsnerv. Det ger skitiga fingrar och goda grönsaker. Och mening åt livet. Synd att inte fler upptäckt det. I mitt arbete på Kosters Trädgårdar får jag möjlighet att sprida lusten och viljan till att odla mer nära hemma. Jag hoppas göra det varje dag i möten med våra gäster. Att jag inspirerar dig att gräva upp en plätt, och sätta en potatis eller två. Det är det bästa vi kan göra för en bättre framtid. Enligt mitt sätt att se på världen så är maten för billig. Få gånger betalar vi för hela kedjan. Oftast köper vi för mycket och betalar för lite så min lilla egna slogan får bli ”köp två betala för tre” fast jag lovar att när du kommer hit ska du få bara det bästa, det godaste och det färskaste vi kan få fram, till ett riktigt värde!


När det blir kallt och fruset ute parkerar jag mig i köket och tar fram min kopparkittel och lagar ”Äkta Sylt”. På frukt och bär från oss själva och andra på Koster.Till min sylt används bara frukt, bär, kryddor och socker. Den finns självfallet på våra hyllor i gårdsbutiken men även runtom i landet på några delikatessbutiker.


Jag kan gärna lära ut det jag kan om trädgård och odling, om hållbarhet och permakultur, syltkokning. Jag håller gärna kurser och föredrag här på gården eller på andra platser.

Den tid då jag inte gräver i jorden eller står och kokar sylt…


Kontakta mig gärna om du vill fråga något eller boka tid:

Helena von Bothmer 070-256 34 01 eller helena@kosterstradgardar.se


Välkommen hit!