Kalender

Copyright © Kosters Trädgårdar, 452 05 Sydkoster, info@kosterstradgardar.se, 0526-205 88

Kalender 2017

 

 

Vi fyller på med datum och fakta om kurser så fort vi kan…

För årets öppet tider se här

 

15 april PÅSKAFTON

På påskafton har vi öppet 10-16 med "Skattjakt för barnen" som börjar kl 13.00

 

14 maj (start) ODLINGSKURS PÅ KOSTERS TRÄDGÅRDAR

4 tillfällen; 14 maj, 4 juni, 13 aug, 10 sept. Gå enstaka dagar eller alla! Lär dig odla ekologiskt. Från frösådd till skörd. Låt trädgården vara ditt skafferi och inspirationskälla! Läs mer. Boka!

 

3 juni FOTOKURS

Kom ut och fånga det fantastiska ljuset! Vi går igenom teknik och bildkomposition genom roliga övningar. Du kan vara nybörjare eller ha viss vana. Heldag 10-16. Kursledare Stefan von Bothmer. Läs mer. Boka!

 

4 juni VERNISSAGE "INTRYCK" Lena Andersson 12-15

 

5-6 juni / 18-19 nov INTRODUKTION TILL PERMAKULTUR

Lär dig grunderna i denna ekologiska designmetod. Teori och praktik varvas. Läs mer. Boka!

 

10 juni VINPROVNING & MAT 18-21

Levande viner som ger lust till mer! Kom på en extraordinär smakupplevese. Ni får chansen att lära känna Emil, sommelier och en av grundarna till Vin och Natur som levererar våra ekologiska viner.

Läs mer. Boka!

 

17-18 juni SURDEGSBAKNING FÖR HEMMABAGARE

Träffa och lär av Caroline som är mikrobiologen som gick från medicinbranschen till surdegsbranchen. Hon startade Brödlabbet i Lund, forskat om och bakat med bortglömda kutlurspannmål. Det här är en kurs för dig som vill komma igång med surdegsbakning hemma eller för dig som bakar med surdeg men vill utveckla och förbättra din bakning. Start lördag 15.00 slut söndag 12.00. Fika, middag, lunch ingår. Läs mer. Boka!

 

(datum kommer) PUTSA MED LERA

Under professionell ledning får du lära dig blanda lerputs som sedan kan användas såväl inomhus som utomhus. En mycket praktisk kurs!

Läs mer. Boka!

 

PERMAKULTUR GRUNDKURS (PDC)

Årets kurs fullbokad. Ny startar våren 2018. Läs mer.

 

9 juli TÅNGKURS

Havet ger så mycket mer än bara fisk och skaldjur. Tillsammans med Hanna Gotlén får ni följa med ut i nationalparken ta på cyklop och våtdräkt och skörda havets frukter. Du får lära dig att hitta, plocka, rensa, torka och tillaga svenska alger (tång). Läs mer. Boka!

 

21-23 augusti LÄR DIG SKRIVA BARNBOK

Vad behöver man tänka på när man skriver för unga? Hur resonerar vi kring konstnärlig kvalité? Under kursen får du rejält med träning genom skrivövningar och diskussioner kring egna och andras texter.

Kursledare Annika J. Nasiell, författare och barnboksförläggare.

Anmälan senast 3 juli. Läs mer. Anmäl dig här!

 

GRUNDKURS HAVSKAJAK

Tid efter överenskommelse.

Välkommen till en härlig blandning av paddelteknik, räddningsövningar och upplevelser bakom kobbar och skär i Kosterskärgården! Du kan vara nybörjare eller ha viss vana. Kursledare: Stefan von Bothmer (BCU coach & leader). Max 6 personer. Kajak, all utrustning och lunch ingår. Läs mer. Boka!

 

ROLLKURS HAVSKAJAK

Tid efter överenskommelse.

I badviken "Stran", på Sydkoster värmer vi upp med olika lekar och övningar som gör dig orädd att välta i. Därefter lär du dig stegvis din första roll. Vi har rollgaranti! Klarar du inte eskimåsvängen nu så är du välkommen gratis på nästa kurs! Kursledare Stefan von Bothmer (BCU coach & leader). Läs mer. Boka!

 

(datum kommer) KOMPOSTKURS & JORDKUNSKAP

Hur bygger vi jordar som är levande och som kan ge oss goda skördar? Tillsammans går vi ut i naturen och hämtar prover på olika jordar från trädgård och skogen, vi tittar närmare för att se vad de innehåller för liv. Hur bygger vi en hushållskompost? Maskkompost eller bokashi för lägenheten? Med dig hem får du det du behöver för att starta. Kursledare Helena von Bothmer. Läs mer. Boka!

 

30 september SKÖRDEFEST

Godsaker från trädgård och hav förädlat av våra duktiga kockar. Gemensam start 19.00 Boka!

 

1 oktober MJÖLKSYRNING

 

5-8 oktober YOGAKURS

I samarbete med Atelje Lövås kan vi glädjas åt en kurs med den mycket kunniga Maria Boox! Läs mer. Boka!

 

12-15 oktober PEOPLE & PERMACULTURE

med Peter Cow

 

4 november OSTRONFEST

Vår klassiska höstupplevelse! Ostron, soppa, höstlig dessert och goda vänner…! Gemensam start 19.00 Boka!

 

10-12 november AKTIVT HOPP

Var finns hoppet och hur kan jag bidra till en bättre värld när mycket känns smärtsamt och förvirrande? Välkommen till en innerlig, stärkande och utmanande helg med Joanna Macy's process "Active Hope - How to face the mess without going crazy" där vi utforskar en annan sorts hopp - något vi är och gör snarare än har....

Kursledare Hillevi Helmfrid och Kristina Lindgren. Läs mer

 

24-25 november ATT KOKA EGEN MARMELAD OCH SYLT

 

9 december TOMTEN I SKOGEN

Vi tänder lyktorna kl.16.00 utanför växthuset, sedan går vi in i Kosterskogen och ser om vi kan hitta tomten, nissen. Gör vi det så lämnar vi önskelistorna så han hinner göra julklapparna till julafton. Sedan finns det tomtegröt, lussebullar och drycker i gårdsrestaurangen. Du kan komma innan om du vill. Restaurangen är öppen från 12.00

 

v 48-50 JULKÄNSLA PÅ KOSTER - ta med kollegorna!

Vill ni komma i julstämning och känna julkänslan i hela kroppen? Var med och lär er baka surdegsbröd, forma lussekatterna, kavla pepparkaksdegen känn lukterna av saffran och glögg. När baket är avklarat äter vi tillsammans till ett uppdukat smörgåsbord. 450 sek/pp. I priset ingår också recept, en burk surdeg och en påse kulturvetemjöl. Max antal är 20 personer. Boka!

 

 

"Vilket ställe!"

Mitt i nationalparken…